четверг, 6 января 2011 г.

Books

Ну от!! Накінець-то я її отримала!! Свій новорічний подарунок! Як же довго я її шукала! Майже 2 роки ганяюсь за цією книгою... На новий рік обирала подарунок між розкішною палітрою тіней і нею! От такий я книгоман чи то книголюб..

Да, книги це моя пристрасть.. Час вагітності був блаженним часом! Читала весь час! А коли ще робити те, що бажаєш як не під час вагітності?!) Книги читалися на раз! Тоді і створила на форумі Читацький клуб. Нас хоч і не багато, але цікаво читати книгу і знати, що десь в Україні є люди, які читають паралельно з тобою. А потім гуртом обговорювати книгу, ділитися враженнями, цитатами і т. д. Це круто і це дуже мені подобається! Але шкода, що останнім часом в мене не так багато часу на читання.. Коли вириваю в день 30 хвилин, то за щастя! Єдина тепер можливість почитати в... туалеті))) Гірка правда життя..

От вчора до мене заходила моя давня подруга Марішка і мені згадалося, що в неї дома була кімната-читальня! Невеличка кімнатка зі стелажем повного книг на всю стіну, 2 кріслами і столиком.. Що ще потрібно для приємного читання?? Закритися в такій кімнатці з книжечкою, пледиком і чашкою гарячого чаю чи шоколаду, ммм.. Ось тоді в мене і зявилась мрія мати і собі таку кімнатку і зібрати свою власну велику бібліотеку! Так щоб полиці гнулися від книг!! Але на жаль книги зараз купувати це ледь не розкіш! Ціни вражають.. Тому балую себе цим не часто(

От в моєї бабусі чудова бібліотека! Тільки до неї заходжу обовязково маю туди зазирнути! Там не просто книги - там книги з віком! Обожнюю тримати в руках книгу, яка старша за мене за віком! Таке враження, що вона "дихає" на тебе часом.. Це просто неможливо описати! В мене якесь благоговіння перед такими книгами!

В моїй бібліотеці знайшлася книга, якій 50 років!! Вдвічі старша за мене! Стан її звісно залишає бажати кращого, але я її бережу. Навіть реставрувати боюсь, щоб не знищити ту енергетику)

Помітила за собою одну особливість - до кого не прийду в гості, обовязково маю обстежити бібліотеку господарів! Це виходить мимоволі. Не встигаю озирнутися і я вже вчитуюся в корінці книг на полицях.. Так само в розмові - намагаюся якнайскоріше зясувати, що людина читає. Це манія - я знаю!)

Шкода, що в нас в місті не поширений рух буккросингу.. Хоча це класно - подорожуюча книга! Знову таки на форумі ми з дівчатами організували щось подібне до буккросингу, але книга обовязково має повернутися до власника (от такі ми книгомани, що навіть з книгою не можемо розлучитися, а дати почитати - залюбки).

Зараз молодь не так багато читає. Зявився інтрнет і багато хто заміняє паперові книги електронними, але ж це не те!! А де ж вся магія - посидіти з книгою в руках, пообійматися, погортати сторінки... кайф!!


Я собі теж хочу таке диво техніки як PocketBook, але тільки з тієї точки зору, що досить не зручно постійно тягати за собою книжку в жіночій сумці) У відпустку теж з собою тягнути 3 книги не є можливим, а читаються вони на раз! І не завжди можна придбати ті книги, які хочеться прочитати, а в інтернеті багато чого можна знайти і потім почитати з PocketBook лежачи на диванчику! Сподіваюсь така штучка скоро в мене зявиться)

Але повернемось до паперової книги.. Ще одне давнє бажання, на здійснення якого потрібна ціла купа грошиків - це купити справжню колекцію книг,Є такий собі багатотомник! А то й декілька таких! Так щоб книжечки стояли в рядочок, з однаковими корінцями і виблискували своїм тисненням! На даний момент в мене такий багатотомник тільки один - це всі 7 частин Гаррі Поттера)) А ще нещодавно зібрала усі книги Дена Брауна, хоча і різних видавництв..

Приходжу до висновку, що для мене ідеальною є робота в книгарні або в бібліотеці! Там би я була як риба у воді - в своїй стихії! Головне буде не стати основним покупцем в книгарні де працюєш)

Ще в мене є одна така штука як читацький щоденник. Памятаєте, колись у школі нас заставляли такий вести вчителя з літератури. Я такий вже веду 3 рік. А почалося все з того, що прочитавши книгу за деякий час не змогла згадати про що вона. Памятаю, що сподобалась, а про що - геть вилетіло з голови! Також постійно в книгах зустрічала цитати, які мені подобались, а куди їх виписувати не мала.. От і обєднала це все в одному щоденнику! А потім згодом буде цікаво перечитати свої враження від тієї чи іншої книги) Або буде цікаво моїй донечці читати мамині записи..

Чекаю-недочекаюсь того часу, коли зможу купувати і читати книжечки своїй донулі! Сподіваюсь вона перейняла у мене цю любов до книг, як то кажуть "увібрала з молоком матері"))))) А потім буду з нею знову проходити шкільну програму по літературі. Ги.. Згадалося як колись моя мама питала, що я проходжу в даний момент по літературі і брала в мене твори почитати. В нас були такі дні, коли ми влаштовували таку собі хату-читальню - мама на дивані, я в зручному кріслі і обоє з книжками в руках.. Ми читали так годинами і переривались на те, щоб поїсти чи чаю зробити! А ще був такий випадок - ми вивчали твір "Маруся" (не памятаю, хто написав) і мама попросила дати їй прочитати, бо вона в свій час такий твір не вивчала. За деякий час я зайшла до її кімнати і помітила як мама плаче, я була вражена! Мама розчулилась від тієї історії про нещасливе кохання Марусі, а в мене лишились враження від маминої реакції на ту книгу..

А закінчу цей пост присвячений моїй любові до книг своїм невеличким ессе в тему, не судіть строго))

Каждый к этому виду деятельности относится по своему... Есть великое множество разновидностей этого процесса - что читать? как читать? где читать? в какой позе?) с кем? с какой скоростью? и т. д.....
Кто-то читает только газеты, а другие читают больше книги в толстых переплетах... Кто-то только глянец, а кто-то все что под руку попадет... Кто-то не читает вообще, а кто-то литературу только одной определенной эпохи... Одни читают только на свежем воздухе на лавочке в парке, а другой человек будет наслаждаться чтением сидя дома, вечером, в удобном кресле и смакуя свое любимое вино... Влюбленные могут читать одну книгу на двоих - один днржит книгу, а другой лежа рядом тоже ее читает - кто же быстрее дочитает странницу?! Зато как им приятно потом обсудить вместе только что прочитаное))) а можна просто сесть под большим деревом и читать с кем-то или даже одному... в дождливый день своя прелесть почитать наводящую на раздумьтя книгу или смешную до колик в животе, чтобы разбавить красками пасмурный день... Кто-то в такой день может сесть прямо на подоконник и читать пока глаза не начнут смыкаться... а его сосед (или соседка) может забраться под теплое одеялко - с грелкой или любимой кошкой - с чашечкой горячего шоколада или чая и насладиться чтением - вариантов куча... а кто-то вообще не любит брать в руки книгу и предпочтет провести день возле компютера общаячь или играя, или смотря увлекательный фильм... Деловой человек скорее всего предпочтет газету со свежими новостями, чтобы быть в курсе всего на свете... А маленькому ребенку ничего лучше нету прочитаной на ночь сказки таким родным для него человечком... Этот ряд можна продолжать до бесконечности.... Сколько людей столько и вкусов и их совокупностей! Мы ведь такие разные)))

3 комментария:

Olga комментирует...

Ну теперь ты точно открыла занавес - буду знать чем тебя на праздники радовать)))) Оставишь мне Милану - а сама будешь читать))я справлюсь!

Tanisha комментирует...

Хахахах точно))) Юленька, говоришь боишся работать в книжном шоб не стать главным покупателем - так в том и прикол - читаешь а покупать не надо)))) !!!!

Jullietta комментирует...

Ну да... Но с моей мечтой о БАЛЬШОЙ домашней библиотеке это будет сложно))